Що таке конвекційна піч для громадського харчування?
Розвиток індустрії харчування в сучасних умовах базується на комбінації різних видів сировини і різних способах їх термообробки при обов'язковому збереженні у вихідних продуктах цінних речовин, вітамінів і мінералів у максимально можливому обсязі. Це пояснює неймовірну популярність конвекційних печей серед кухарів, пекарів і бізнесменів — власників підприємств громадського харчування. Головна відмінність конвектомата від традиційних печей — здатність підтримувати в кожній точці підготовлюваного блюда однакову температуру, що досягається швидким і рівномірним розподілом тепла всередині робочої камери професійного обладнання.
Що таке конвектомати і як він впливає на якість приготування страв
Кожен пекар, який працював з звичайними печами, прекрасно знає, яку проблему становить не рівномірний жар в печі, в результаті чого частина тесту піднімається і покривається рум'янцем, а частина — опадає або підгорає. Електрична конвекційна піч, з цієї точки зору, є абсолютно неперевершеним інструментом для випічки. Конвектоматы також створюють унікальні можливості для приготування продукції з хрусткою рум'яною скоринкою, але без надлишків жиру.
Сучасні моделі конвектоматов "Унокс" — це складне теплове обладнання, оснащений високотехнологічною електронікою. З їх допомогою можна:
- реалізовувати практично будь-які завдання, досягаючи в процесі максимально високої якості готових страв;
- програмувати різноманітні схеми роботи;
- варіювати час приготування і тривалість нагрівання;
- істотно економити час на виробничі процеси, оскільки в габаритний конвектомати встановлюється близько десятка стандартних листів.
Рішення купити електричну конвекційну піч у Харкові дозволяє поставити на конвеєр виробництво хліба, батонів, булочок, всіляких виробів з листкового або дріжджового тіста. З тим же успіхом в значних кількостях можна готувати практично будь-які страви з м'яса, риби і овочів, які будуть відрізнятися прекрасними смаковими якостями і збережуть свою корисність. Конвектомати після першої партії приготовленої випічки автоматично стає основним обладнанням на кухні, настільки він продуктивний.
Конвектомати — якість випічки, економія ресурсів та інші переваги
Електрична конвекційна піч — це ідеальне рішення для бізнесу, оскільки відразу і без проблем виводить на новий рівень сервіс вашого закладу. Купити в Харкові професійний конвектомати Unox сьогодні можна за найбільш вигідними конкурентними цінами, до того ж компанія DSTO пропонує повну сервісну підтримку і супровід техніки для ресторанів до і після продажу. Моделі конвектоматов, представлені в каталозі компанії, відрізняються високою надійністю і продуктивністю, довговічністю і легкістю в обслуговуванні та управлінні. Перерахуємо ключові переваги конвектоматов, які гарантує покупцеві придбання брендового оригінального обладнання:
- Легкість в установці і експлуатації.
- Можливість одночасного приготування страв у різних режимах — запікання, тушкування, обсмажування. З конвекційної піччю відпадає необхідність у використанні окремих модулів кухонної техніки для цих цілей.
- Загальна швидкість приготування страв збільшується в середньому на третину, що створює широкі можливості для масштабування виробничих процесів.
- Можливість приготування різних видів продуктів однієї печі, не турбуючись про те, що аромати змішаються, а смак спотвориться.
- Оптимальне збереження корисних властивостей продуктів у готових стравах.
- Порівняно низьке енергоспоживання при наявності різних режимів конвекції.
- Економія робочого часу та корисного простору.
- Раціональне приготування випічки, завдяки рівномірному розподілу гарячого повітря всередині конвектомата.
- Можливість приготування випічки і різноманітних страв як на програмному, так і в ручному режимі.
- Можливість істотно розширити асортимент страв у меню за рахунок наявності функції парозволоження.
- Наявність спеціальних програм для приготування заморожених продуктів і т. д.
Електричні конвекційні печі Unox особливо цінуються на кухнях кафе, ресторанів, пекарень і кондитерських цехів за свої компактні габарити і невибагливість в обслуговуванні. Професійний конвектомати в умовах невеликої хлібопекарні дозволяє без найменшого збитку для якості готової продукції досягати максимально можливої економії ресурсів.
Принцип роботи промислового конвектомата
Професійна конвекційна піч, яку можна купити в Харкові і в будь-якій точці України, працює, завдяки примусовій циркуляції (за рахунок вентилятора) гарячого повітря в середині жарочної камери. Для нагріву повітря використовуються Тени, встановлені, як правило, по периметру крильчатки вентилятора. Оскільки робоча камера конвекційної печі герметично закривається, то нагріте до певної температури повітря не виходить назовні, а знову і знову проходить через ТЕН. Таким чином, продукти в печі прогріваються постійно і рівномірно.
Рівень температури всередині жарочної камери контролюється термостатом. Сучасна панель управління може бути двох типів:
- Електромеханічна — порівняно проста, недорога і надійна з обмеженим набором функцій. Конвектоматы з механічною панеллю керування краще ставити в ті їдальні та кафе у Харкові, де не створюються складні десерти і багатокомпонентні гастрономічні витребеньки
- Сенсорна — електронна панель з точними налаштуваннями, що дозволяють випікати страви будь-якого рівня складності. Безліч функцій, налаштувань і програм робить подібне обладнання незамінним для висококласних ресторанів і пекарень.
Навіть самий кваліфікований персонал на кухні не здатний замінити якісне професійне обладнання та компенсувати його відсутність. Електронні конвекційні печі — нагальна необхідність для будь-якого закладу громадського харчування, функціонуючого в конкурентних умовах. Це обов'язкове придбання для зростаючого бізнесу, що прагне мінімізувати витрати в перспективі і випускати максимально якісну продукцію.
Електричні конвекційні печі Unox — як вибирати професійне обладнання
Перше і головне правило вибору обладнання — довіряйте лише провідним виробникам і перевірених постачальників. Компанія DSTO пропонує надійне, довговічне і недороге обладнання для ресторанів у Харкові, що повністю відповідає світовим стандартам якості. Виходячи з бюджету замовника, масштабу та особливостей його бізнесу, кваліфіковані менеджери підберуть оптимальні варіанти конвекційних печей по потужності, функціоналу і іншим параметрам.
Перед покупкою необхідно визначитися з двома ключовими моментами:
- Мета використання обладнання (випічка у виробничих масштабах або невеликий бізнес).
- Передбачувана навантаження на конвекційну піч (безперервна експлуатація протягом дня або періодична робота).
Це дозволить власникам маленьких торговельних точок уникнути недоцільних витрат на зайвий функціонал і невикористовувані програми, а великим підприємствам — запобігти проблеми з дефіцитом виробничих потужностей.
Далі слід зосередитися на оцінці наступних параметрів:
- місткість камери і кількість рівнів, від якого залежить потужність і продуктивність конвектомата;
- тип управління — електронний або електромеханічний (ціни на останній варіант будуть вище);
- максимальна температура робочої камери;
- наявність додаткових корисних функцій, наприклад, парозволоження і самоочищення, яка знімає з кухарі додаткове навантаження на підтримання чистоти печі зсередини;
- габаритні розміри обладнання та параметри гастроємкостей;
- тип харчування — переважно електричний, але в окремих випадках виникає необхідність в установці газового обладнання.
Конвекційні печі Unox — обладнання, яке позбавляє покупця від необхідності переживати ще безліч моментів — досить високій якості сертифікованих матеріалів, зручність конструкції, легкості гігієнічної обробки, ергономіці агрегату і доступності панелі управління.
Щоб нова електронна конвекційна піч служила вам вірою і правдою довгі роки, виконуйте правила та умови експлуатації конвектомата, не допускаючи перевантажень.
- Печі для піци — правильний вибір для розвитку бізнесуЦіна печі для піци безпосередньо залежить від таких факторів, як бренд, продуктивність, габарити, матеріали.Повна версія статті
- Меблі з нержавіючої сталі – запорука успішної діяльності ресторанів в ХарковіДо вибору меблів варто підходити відповідально, адже від цього буде залежати якість роботи співробітників громадського харчування. Саме тому ресторани Харкова вибирають меблі з нержавіючої сталі.Повна версія статті