Професійне обладнання для барів і кафе у Харкові - правила вибору

Для кожного ділової людини, який збирається будувати і розвивати бізнес у сфері громадського харчування - відкривати кафе у Харкові або будь-якому іншому місті України, вибір професійного обладнання для свого закладу - завдання першорядної важливості. При існуючому рівні конкуренції в сфері ресторанного бізнесу (а він надзвичайно високий) власники барів і кафе не можуть собі дозволити випустити з уваги ні один нюанс, який дає шанс підвищити якість і ефективність обслуговування клієнтів. Мінімальні втрати в комфорті відвідувачів або продуктивності праці співробітників обертаються втратою прибутку і великих можливостей для прогресу.
Обладнання для кав'ярні від столових приладів до барної стійки зобов'язана відповідати найсуворішим сучасним стандартам і вимогам щодо якості, безпеки та естетики. В об'ємному каталозі нашого інтернет-магазину ви зможете вибрати і купити за оптимальним для ринку України цінами професійне обладнання для кафе - високоякісне, ергономічне, довговічне і функціональне.
Яким має бути професійне обладнання для кафетерію Харкова та інших міст?
Обладнання для кафе служить візитною карткою будь-якого закладу, незалежно від його класу і розмірів. Тому воно неодмінно має:
- мати універсальний дизайн і органічно вписуватися в будь-який інтер'єр;
- забезпечити відвідувачам максимальний комфорт;
- працівникам гарантувати зручність в експлуатації та ефективну роботу;
- бути міцним, стійким і надійним;
- бути стійким до зношування, легко митися і чиститися.
Укомплектувати професійну кухню обладнанням для кав'ярні, бару чи ресторану - задача складна, що вимагає скрупульозного і глибоко індивідуального підходу. Необхідно врахувати безліч чинників, щоб бари або кафе у Харкові змогли стати чітко і безперебійно працюючими механізмами, які приносять задоволення відвідувачам і прибуток власнику. Мало кому з бізнесменів-початківців вдається самостійно впоратися з цією задачею, найчастіше їм доводиться звертатися за допомогою до фахівців. Ми пропонуємо своїм замовникам повноцінну сервісну підтримку - від безкоштовної консультації по підбору потрібної техніки для кафе та розробки проекту до гарантійного обслуговування.
Щоб визначити конкретний список замовлень, слід правильно розставити орієнтири:
- визначитися з концепцією закладу громадського харчування;
- скласти "портрет" своєї споживчої аудиторії;
- оцінити різноманітність запланованого меню (список страв і напоїв);
- врахувати площа приміщення кав'ярні або бару, технічні умови і т. д.;
- визначитися з бюджетом і кордонами фінансових можливостей.
Комплекти обладнання, необхідного для літнього кафетерію в Харкові, пивного бару у Київі або кондитерської в Одесі і суші-бару у Львові, буде відрізнятися дуже суттєво. Щоб визначитися з базовим набором професійної техніки і з додатковим обладнанням, необхідно вникнути в специфіку кав'ярень, кафе і барів.
Обладнання для кав'ярні - специфіка закладу
Кафе і бари в Харкові, будь-якого профілю вони не були, чим би не спеціалізувалися, відрізняються переважно невеликими габаритами. Якщо компактність закладу - це один з ключових її параметрів, значить, необхідно придбати обладнання для кафе, яке буде володіти максимально можливої функціональністю. Мінімум площі і максимум корисних функцій - ось перше правило вибору. Відштовхуючись від вимоги універсальності, можна приступати до розгляду асортименту за всіма ключовими категоріями.
Базове теплове обладнання для кухні:
- пароконвектомат (техніка не найдешевша, зате з успіхом замінює мікрохвильову піч, плиту з духовкою і деякі інші прилади) ;
- електричні, газові або індукційні плити;
- паста-кукер;
- конвекційні, мікрохвильові печі;
- фритюрниці;
- грилі;
- жарочні поверхні;
- електрочайники.
Холодильне обладнання:
- холодильник з морозильним відділенням (програма-мінімум);
- холодильні столи і шафи;
- морозильні скрині і шафи;
- льодогенератори;
- холодильні вітрини;
- фризер для морозива.
Нейтральне обладнання:
- виробничі столи, шафи і полиці (для кафе оптимальним варіантом буде стіл-ванна і стіл з полицями);
- мийні ванни, як альтернатива посудомийних машин;
- барні станції;
- стелажі;
- витяжні зонти.
Багатофункціональна електромеханічна техніка:
- кухонний бликсер;
- блендер;
- м'ясорубки;
- слайсери, куттери;
- міксери;
- картоплечистки і овочерізки;
- тістоміси, лапшерізки;
- млинцеві апарати;
- вафельниці;
- кавомашини;
- соковижималки і т. д.
Базовий набір з самого необхідного обладнання для кав'ярні може істотно зрости, якщо у кафе чи ресторану велика площа, а у ресторатора великі плани на розвиток закладу. Професійна техніка для кафе - це дійсно величезні можливості для побудови успішного процвітаючого бізнесу в Харкові і будь-якому іншому місті України.
Переваги професійного обладнання для кафе і барів
Якість обслуговування клієнтів в кафе або барі залежать від функціональності барного обладнання та його безперебійної надійної роботи. Чим крутіше кухонна техніка в ресторані, чим вона різноманітніше, тим ширше меню і кращий сервіс. Кожному, хто збирається придбати обладнання для бару в Харкові і хоче грамотно розпорядитися фінансами, можна дати лише одну пораду - вкладати кошти виключно на професійну техніку і не намагатися економити за рахунок покупки дешевих аналогів. Переваги професійного обладнання для кухні на практиці стають очевидні в перші ж години експлуатації:
- Створення багатофункціональної робочої зони за допомогою професійного обладнання перетворюється в творчу і приємну завдання. Грамотне зонування простору і комбінація різних елементів дозволить розмістити на кухні кафе, бару чи ресторану є все необхідне для повноцінної роботи.
- Виконана з високоякісної нержавіючої сталі обладнання забезпечить ефективну роботу персоналу та належну якість приготовленої їжі.
- Унікальна конструкція кожного виду устаткування персоналу забезпечує вільний доступ до всіх поверхонь для догляду та миття.
- Довговічність і зносостійкість обладнання.
- Стійкість поверхонь до постійного протирання і агресивних миючих засобів.
- Надійність і тривалий термін служби фурнітури.
- Можливість заміни окремих елементів, які піддаються найбільш інтенсивному впливу.
- Екологічність усіх елементів.
- Лаконічний універсальний і елегантний дизайн, здатний прикрасити собою будь-яке кухонне приміщення.
- Можливість гарантовані виробником терміни виконати заміну обладнання, якісний ремонт або реставрацію по необхідності.
Вкладені в професійну техніку гроші досить швидко можуть окупитися, як показує досвід. Міцні матеріали, унікальні технічні рішення, здатність піддаватися високих і регулярних навантажень без наслідків для ефективності експлуатації - всі ці якості роблять покупку надійної фірмової техніки для кафе і барів вигідним і доцільним рішенням.
- Печі для піци — правильний вибір для розвитку бізнесуЦіна печі для піци безпосередньо залежить від таких факторів, як бренд, продуктивність, габарити, матеріали.Повна версія статті
- Що таке конвекційна піч для громадського харчування?Головна відмінність конвектомата від традиційних печей — здатність підтримувати в кожній точці підготовлюваного блюда однакову температуруПовна версія статті