Кошик
26 відгуків
+380 (66) 803-98-98
+380 (98) 837-34-50
+380 (96) 933-38-88
ОБЛАДНАННЯ ТА МЕБЛІ ДЛЯ ЇДАЛЕНЬ І РЕСТОРАНІВ
Кошик

Професійна індукційна плита, чи варто витрачати гроші?

Професійна індукційна плита, чи варто витрачати гроші?

Для того, щоб свідомо зробити вибір на користь промислової техніки, давайте заглибимося в основні технічні показники між звичними нам побутовими і промисловими індукційними плитами.

 

Потужність плити

Індукційні плити побутового призначення характеризуються мощностными параметрами одного нагрівального елемента (конфорки) від 1 до 2 кВт. Тоді як професійні починаючи від 2,5 до 10 кВт. І це не тільки більша в рази продуктивність плити. Це дає можливість людині, яка працює на плиті використовувати її постійно протягом дня, як це відбувається у ресторанах, кафе та їдалень. Слабке місце індукційних плит — система охолодження. Це не означає, що в побутових індукційних плитах система охолодження не впорається зі своїм завданням, але брати на виробництво побутову техніку — собі дорожче.

Скло
У професійних індукційних плит – це кварцове скло високої якості, як правило підвищеної ударостійкості.
У побутових – гартоване скло.
Якість скла як правило залежить від ціни на індукційну плиту і популярності бренду виробника.

Размер посуды
В профессиональных индукционных плитах диаметр катушки от 250 мм. Это значит, что посуду можно ставить диаметром от 120 мм, до 350 мм.
У бытовых диаметр косвенного нагрева составляет от 150 до 200 мм, что позволяет использовать посуду с Ø дна до 240 мм. Дно посуды должно быть изготовлено из материала с ярко выраженными ферромагнитными свойствами. Такими качествами обладает посуда из нержавеющей стали с ферромагнитным дном, алюминиевая посуда с аналогичным дном или чугунная посуда.

Корпус плити
Промислові індукційні плити виконуються з нержавіючої сталі.
Корпус побутової індукційній поверхні як правило вбудовуваний і виконаний з пластмаси.

Панель управління
В обох видах плит (побутових і професійних) незалежно від класу застосовуються два види панелей: сенсорна і механічна.

Сенсорные панели как правило выполнены с защитной плёнкой, которая счищается в случае интенсивной мойки плиты (это касается предприятий общественного питания), и её следует время от времени менять. Но неоспоримым преимуществом сенсорных панелей есть отсутствие щелей и полостей для попадания грязи, хотя в случае выхода из строя она меняется полностью, т.е. платой управления.

Механическая же панель дешевле в случае замены и более понятна обывателю, особенно если речь идёт о поварах столовой или кафе.

Цена
Профессиональная техника любого вида дороже бытовой – это понятно.
Но качество узлов и элементов профессионального оборудования заставляет задуматься над тем, что эксплуатируя её повара не только пользуются мощностными и эргономическими её преимуществами, но и косвенно экономят деньги собственника.

 

Выбор очевиден…

 

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner